• Informacje na temat:

    caprese

Artykuły na temat: caprese
  • Zmodyfikowana salatka Caprese

    ...na dzisiejszy obiad... to hit letniego sezonu... pomidory z mozzarella di buffala najlepiej i ze swieza bazylia... tyle ze mamy jeszcze wiosne, pomidorow hm... troche szklarniowych ale smakowo to zupelnie nie to samo co w sierpniu czy we wrzesniu... nie mowiac ze chyba tylko z 3 gatunki pomidorow sa u nas aktualnie w sprzedazy wiec wybor... ograniczony a poza tym poza tym... sama caprese...

  • Włoska sztuka dobrego gotowania, Pellegrino Artusi

    Spaghetti bolognese, focaccia czy sałatka caprese – włoska kuchnia to prostota, niezwykły aromat i obłędny smak. Nic dziwnego, że kocha ją cały świat. Jej tajemnice zdradza legendarny smakosz – Pellegrino Artusi. Po raz pierwszy w języku polskim ukaże się jego „Włoska sztuka dobrego gotowania”. Premiera 15 listopada.

  • Sałatka z marynowanymi pomidorkami koktajlowymi oraz kulkami mozzarelli

    Pomidory i mozzarella to doskonale dobrana para, dlatego wariacji na temat słynnej sałatki caprese nie brakuje. Tym razem proponujemy marynatę z dodatkiem czosnku, miodu i octu balsamicznego oraz aromatycznych ziół.

  • Bazylia. Dar natury

    .... Działa pobudzająco, pomaga w koncentracji, łagodzi bezsenność, bóle mięśniowe. Klasyczna włoska przystawka caprese Bazylia doskonale komponuje się ze świeżymi lub suszonymi pomidorami i serem mozzarella...

  • Wielka księga smaków - Bazylia

    Aromat bazylii sprawia, że jest ona idealnym uzupełnieniem pomidorów, stąd często określana jest jako "zioło pomidorowe". Ponadto jest doskonałym dodatkiem do dań makaronowych, pizzy, a także bakłażana, cukini i szpinaku. Caprese To tradycyjna włoska sałatka. Jest smaczna i zdrowa, a zrobisz ją ekspresowo. Pokrój mozzarellę w plastry. Przełóż je plastrami krojonego w poprzek, dojrzałego...

  • ...1 Supersałatka Masz ugotowany makaron? To masz sałatkę! Bo pasuje do niego niemal wszystko – warzywa, owoce, sery, mięso, grzyby... My mamy np. pomysł na makaronowe caprese – wstążki plus pomidorki, kawałeczki mozzarelli, listki bazylii, oliwa z oliwek i... gotowe! 2 Kotleciki inaczej Dowolne kluseczki posiekaj, połącz z jajkiem, dopraw, uformuj kotleciki. Wszelkie dodatki – dozwolone, np...

  • Widelcem po mapie

    ...składnikami, doprawiając zupę solą i świeżo mielonym pieprzem. 3. Podawaj schłodzoną z nachosami, skropioną oliwą z oliwek. Caprese z owocami i sosem balsamicznym Jeśli najbardziej popularną na świecie...

  • Smaczne i pełne witamin

    ...z mięsa czy warzyw. Prym wiedzie leczo, które bez świeżych pomidorów się nie obędzie. Nawet sałatka caprese z bladym i bardzo delikatnym w smaku serem mozzarella teraz nabierze nieoczekiwanie intensywnego...

  • Kuchnia pachnąca ziołami

    .... mięta w sałatce owocowej, bazylia w sałatce caprese), sosów (pesto z bazylii), marynat i wielu innych potraw. Świeże zioła to także bogate źródło wapnia, niezbędnego w codziennej diecie. Duże jego...

  • Anna Mucha: Włoskie życie ze smakiem

    ...szansy mieć nie będziesz... Niezwykle popularne antipasto to też caprese - mozzarella, pomidory, oliwa oraz bazylia. To wersja tradycyjna, ale jest też moja ulubiona - z burratą. Jej niezwykłość polega...

Zdjęcia na temat: caprese
Wideo na temat: caprese
  • Sałatka caprese

    Caprese - wyjątkowa sałatka, która pochodzi z południowych Włoch. Cały świat zachwycił się niesamowitym smakiem, który niesie z sobą to danie. Siła tkwi w prostocie - potrzebne składniki znajdziesz w każdym sklepie!

  • Sałatka caprese

    Caprese - wyjątkowa sałatka, która pochodzi z południowych Włoch. Cały świat zachwycił się niesamowitym smakiem, który niesie z sobą to danie. Siła tkwi w prostocie - potrzebne składniki znajdziesz w każdym sklepie!

  • Marcin Meller i jego siostra w kuchni. Jakie przepisy przechowuje się w rodzinie Mellerów?

    Katarzyna Meller z bratem Marcinem Mellerem, który jest m.in. jednym z prowadzących "Dzień Dobry TVN", przygotowała w kuchni programu dania ze swojej książki. Co jeszcze w niej zawarła? Na stole pojawiły się: menemen, czyli jajecznica po turecku, kawior po żydowsku, czyli pasta z wątróbek, bigos oraz torta caprese.

Dyskusje na temat: caprese
  • Re: pesto

    nadzienie do roladki z piersi kurczaka, sos do pizzy zamiast pomidorowego lub na przyklad do grzanek z serem, dodatek do salatki caprese, czyli pomidorow z mozarella...

  • Re: Caprese z bakłażanem

    Taka sama caprese jak bigos z cukinii lub carpacio z łososia.

  • Re: pomysly na szybkie, ale zdrowe jedzonko :)

    Caprese - włoska sałatka. Przepis jest banalnie prosty - to plastry sera mozzarella i pomidora ułożone przemiennie. Skropione dressingiem z oliwy z oliwek i octu balsamicznego, posypane bazylią. Ja do tego dodaje jeszcze czarne oliwki. Mmm... poezja... zajadam się tym niemal co dzień... :))) Kilka "ale".... Caprese jest tylko skropione oliwą (czyli olejem z oliwek).Oliwa z oliwek to masło

  • Re: Caprese z bakłażanem

    Pyszna sałatka Leśna Polana https://www.youtube.com/watch?v=npGK3XyPTFc&t=3s

  • Re: pomysly na szybkie, ale zdrowe jedzonko :)

    kobro - malutkie sprostowanie - podałam wersję sałatki, jaką JA jadam. Zapewniam cię - nieziemsko smaczną... Caprese, podobnie jak "sałatka grecka", jest często inspiracją do dalszych wariacji... Co do oliwy - proponuję ci, uświadomić producentów tejże, iż popełniają niewybaczalny błąd.Wyobraź sobie - oni TEŻ posługują się nazwą "OLIWA Z OLIWEK"! Sprawdź na etykiecie butelki, gdy będziesz miała

  • Re: Caprese z bakłażanem

    Przydałby się jeszcze ocet/ krem balsamiczny.

  • Re: pomysly na szybkie, ale zdrowe jedzonko :)

    Caprese - włoska sałatka. Przepis jest banalnie prosty - to plastry sera mozzarella i pomidora ułożone przemiennie. Skropione dressingiem z oliwy z oliwek i octu balsamicznego, posypane bazylią. Ja do tego dodaje jeszcze czarne oliwki. Mmm... poezja... zajadam się tym niemal co dzień... :)))

  • Re: Caprese z bakłażanem

    To nie jest inna wersja - to zupełnie inna sałatka.

  • Re: Ulubiona potrawa zagraniczna!

    Caprese - włoska sałatka. Przepis jest banalnie prosty - to plastry sera mozzarella i pomidora ułożone przemiennie. Skropione dressingiem z oliwy z oliwek i octu balsamicznego, posypane bazylią. Ja do tego dodaje jeszcze czarne oliwki. Mmm... poezja... zajadam się tym niemal co dzień... :)))

  • Re: Wieżyczki z pomidorów

    Podróba sałatki "CAPRESE" - lipa na MAKSA !