• Informacje na temat:

    bulion rybny

Artykuły na temat: bulion rybny
  • ​Bulion rybny

    Prosty sposób na doskonały bulion.

  • Klopsy rybne

    Rybny specjał.

  • Pulpety rybne w pomidorach

    ...1. Rybę opłukać, oczyścić z ości, przepuścić przez maszynkę do mięsa lub zmiksować. Cebulę i koperek umyć, oczyścić, posiekać. Dodać do ryby. Wbić jajko, dodać bułkę tartą, przyprawę do ryb, sól i pieprz. Wyrobić na jednolitą masę. Wilgotnymi dłońmi formować kulki i wrzucać do gorącego bulionu. Gotować na wolnym ogniu 10 min. Wyjąć. 2. Zrobić sos: na maśle zeszklić posiekaną cebulę i czosnek...

  • Orientalny bulion typu ramen z grzybami shiitake

    .... Zmniejsz gaz na minimalny i zostaw wywar przynajmniej na 2 godziny na ogniu, raz na jakiś czas zbierz to, co wypłynie na powierzchnię. Pod koniec dopraw sosem sojowym, sosem rybnym i cukrem. Bulion...

  • Najmłodsi będą zachwyceni. Kotleciki rybne z kaszą jaglaną

    Przygotowanie: Ugotuj dorsza na parze (około 5 minut). Ostudź, sprawdź, czy nie ma ości. Kaszę przepłucz na sicie. Włóż do garnka i wlej 2/3 szklanki wody lub bulionu. Dodaj odrobinę soli i zagotuj pod przykryciem. Zmniejsz ogień i gotuj, aż kasza wchłonie płyn i będzie miękka. Odparuj i ostudź. Na patelni, na łyżce masła lub oliwy zeszklij pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodaj bułkę tartą...

  • Bulion do paelli i risotto

    Składniki: 600 g szkieletów rybnych 1 kg skorupek z krewetek 300 g pomidorów 4 ząbki czosnku 15 g natki pietruszki Szczypta szafranu 30 ml oliwy z oliwek Sól, pieprz Rozdrobnij czosnek. Pokrój pietruszkę. Posmaż je na oliwie. Dodaj skorupki krewetek. (Jeśli przygotowujesz bulion na paellę, dodaj trochę wędzonej papryki). Dodaj szkielety rybne. Wlej 3 l wody...

  • Pulpeciki rybne

    Filety rozdrobnij. Wybuj do nich jajko i całość zmiksuj na gładką masę. Do masy rybnej dodaj bułkę tartą, posiekaną natkę oraz cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę. Dopraw solą i pieprzem. Ponownie wyrób masę. Z masy formuj małe kulki. Szybko obsmaż na oleju. Zalej gorącym bulionem, przykryj i na wolnym ogniu gotuj około 20 min. Podawaj z ugotowanym kalafiorem i papryką.

  • Tajska zupa z kurczakiem

    Sos rybny można zastąpić jasnym sosem sojowym.

  • Gulasz z łososia i białej kapusty

    ...na pół i, po usunięciu pestek, kroimy w kostkę.  3. W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy kapustę, paprykę, pastę paprykową, doprawiamy pieprzem oraz solą, zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy na wolnym ogniu, żeby warzywa zmiękły. 20 g mąki łączymy z kilkoma łyżkami bulionu, mieszamy i dodajemy do warzyw.  4. Na patelni rozgrzewamy masło. Kawałki łososia solimy i obtaczamy w pozostałej mące...

  • Roladki rybne z szalwia, raz jeszcze!

    ...bialego wina... skrobalam drewniana lyzka dno by sie soki ladnie polaczyly. Wrzucilam do wina garsc swiezych listkow szalwi. Do tego dodalam 100 ml bulionu z ryb, wczoraj posluzylam sie polowa kostki bulionu rybnego Knorr. Zagotowalam calosc, nieco odparowalam i dodalam 50 g zimnego pokrojonego na kawaleczki masla. Wylozylam roladki na talerze, podalam je z ryzem basmati i z szalwiowo...

Wideo na temat: bulion rybny
Dyskusje na temat: bulion rybny
  • Re: ​Bulion rybny

    Polaki pkohali bulion rypny instant w kostach od Knurra, Viniary albo Meggi, niepotrzebne skreślić.

  • -

    -

    - bulion rybny w proszku lub kostce - sol, pieprz do smaku (najlepiej mieszanke z pieprzu czarnego, bialego i czerwonego) * Zagotowujemu wode, do wrzatku wrzucamy pokrojone w gruba kostke ziemniaki oraz starta na tarce o duzych oczkach marchew * po 5 minutach pokrojona w drobna kosteczke cebule, koperek oraz bulion (ilosc wg uznania) * po kolejnych 5 minutach pokrojana w gruba kostke rybe oraz