• Informacje na temat:

    brzoskwinie

Artykuły na temat: brzoskwinie
  • Sernik z brzoskwiniami

    Przygotowanie: 1. Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić w półksiężyce lub kostkę.  2. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać posiekane zimne masło, cukier i żółtka. Składniki szybko zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części, każdą zwinąć w kulę, wstawić do zamrażalnika na 30 min.  3. Na masę serową: miękkie masło utrzeć z cukrem i nie przerywając ucierania, dodawać po łyżce twarogu. Na...

  • Pieczony kurczak z brzoskwiniami

    ...1. Zrobić marynatę: zmieszać olej, sok z cytryny, ocet, miód, posiekany czosnek i gałązkę rozmarynu, dodać paprykę, sól, pieprz. Marynatą natrzeć mięso, włożyć do rękawa do pieczenia i do lodówki na 3 godziny. Przed pieczeniem włożyć do rękawa rozmaryn i masło. Piec 30 minut (180°C), polewając syropem z brzoskwiń. 2. Razem układać brzoskwinie i porcje kurczaka. Zobacz także:

  • Serce z brzoskwiniami

    Sposób przygotowania: Brzoskwinie osącz z zalewy. Z każdej połówki wytnij foremką serce. Kawałki owoców, które zostały pokrój w kostkę. Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Do miski(...) ajerkoniak, dodaj pokrojone w kostkę brzoskwinie i zmiksuj.  Foremkę w kształcie serca posmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą. Z folii aluminiowej zrób kołnierz, ustaw w formie (ciasto w trakcie...

  • Sernik z brzoskwiniami

    ...1. Jajka umyć, białka oddzielić od żółtek i ubić je ze szczyptą soli na sztywną pianę. Nadal ubijając, dodawać po żółtku oraz łyżce cukru i mąki przesianej z proszkiem, aż do uzyskania puszystej masy. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 170ºC na 35-40 min. Wystudzić, przekroić wzdłuż. 2. Brzoskwinie odsączyć, pokroić w niewielką kostkę...

  • Sernik z brzoskwiniami

    ...i posypujemy mąką, przekładamy ciasto. Pieczemy 15-20 minut w 180ºC. 2. Żelatynę namaczamy w wodzie. Brzoskwinie odsączamy z zalewy. Zostawiamy dwie połówki do dekoracji, a z reszty przygotowujemy(...) i dekorujemy wierzch. Układamy na nim również brzoskwinie.

  • Krucha tarta z brzoskwiniami

    ...(grochu). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 20 minut. Wyjąć z piekarnika, usunąć papier i ziarna fasoli, odstawić do wystudzenia. Brzoskwinie odsączyć na sicie z zalewy. Żelatynę(...) wymieszać ją z masą jogurtową. Tężejący krem rozsmarować na spodzie tarty. Wstawić do lodówki na 2 godziny.  Brzoskwinie pokroić na cząstki. Ułożyć na wierzchu tarty. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance...

  • Brzoskwinie w leciutkiej tarcie

    .... Brzoskwinie odsącz z syropu, a jeśli używasz świeżych, umyj je i przekrój, usuwając pestki. Po wyjęciu placka z piekarnika, na wierzchu poukładaj połówki owoców. Zalej mieszanką ze śmietany i jajek...

  • Sernik czekoladowy z brzoskwiniami

    Sposób przygotowania:  Brzoskwinie (lub morele) przełóż na sitko i pozostaw, aż ociekną z zalewy. Stop 325 g masła. Mąkę wymieszaj z 300 g białego cukru i kakao. Dodaj stopione masło, żółtko(...) wymieszaj z czekoladowym proszkiem budyniowym, pozostałym białym cukrem oraz stopioną czekoladą.  Około 1/3 masy serowo-czekoladowej rozsmaruj na przygotowanym spodzie. Na tym ułóż brzoskwinie. Przykryj...

  • Tego o brzoskwiniach nie wiedziałaś

    Brzoskwinie najlepiej jeść świeże, ze skórką, w pełni dojrzałe, chociaż możemy je przechować w lodówce nawet przez tydzień.

  • ...✓W upalne dni możesz przygotować zupę z brzoskwiń na zimno. Wystarczy że zmiksujesz świeże brzoskwinie z kostkami lodu i dodasz...

Zdjęcia na temat: brzoskwinie
  • Dżem niskosłodzony brzoskwinia
Wideo na temat: brzoskwinie
  • Gotowane brzoskwinie z pistacjami

    Przygotuj razem z nami pyszny deser.

  • Wykwintny biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną

    Przepis na biszkoptowe ciasto z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie proste w przygotowaniu, ale przepyszne desery, które idealnie sprawdzają się na każdą okazję! Delikatny, kruchy i puszysty w środku biszkopt jest tylko podstawą dla słodkiego, o wyraźnej fakturze musu owocowego - my zdecydowaliśmy się na brzoskwinie skąpane w słodkim

  • Wykwintny biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną

    Przepis na biszkoptowe ciasto z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie proste w przygotowaniu, ale przepyszne desery, które idealnie sprawdzają się na każdą okazję! Delikatny, kruchy i puszysty w środku biszkopt jest tylko podstawą dla słodkiego, o wyraźnej fakturze musu owocowego - my zdecydowaliśmy się na brzoskwinie skąpane w słodkim

Dyskusje na temat: brzoskwinie
  • Re: Domowe maseczki na twarz

    Polecam maseczkę brzoskwiniową. Czyni cuda:-). Nawilża i nadaje cerze świeży, zdrowy wygląd. Surowe brzoskwinie mam nałożyć na twarz? nic więcej?

  • Re: Brzoskwinie pod kruszonką

    No i brawo, brzoskwinie z puszki - świństwo rakotwórcze już osłodzone, do tego cukier kolejny raz i na dodatek mąka pszenna - biała i niezdrowa...

  • Owoce spalające tłuszcz

    materii i profil lipidowy, tak, ze efekt jest suma summarum pozytywny. A oto odchudzające owoce: 1. Grapefruit 2. Wiśnie 3. Czarne jagody 4. Jabłka 5. Brzoskwinie

  • Re: Brzoskwinie z jogurtem

    Czy Polacy już całkiem oszaleli? Jasne, że grilluje się mięso, ryby czy kiełbasę. Powiedzmy, że rozumiem grillowanie warzyw. Ale, na Teutokratesa, brzoskwinie?! I to z syropu! Czekam teraz na jajka z grilla. Ciekawe, czy będą w skorupkach czy bez...

  • Brzoskwinie

    Witajcie, dostałam dzis dwa wielkie wiadra brzoskwin i nie bardzo wiem co z nimi zrobić. W przepisach na smakerze owoc ten wystepuje raczej jako dodatek do mies lub ciast. A mnie bardziej chodzi o jakies kompoty, dzemy czy inne przetwory . Szkoda, by sie zmarnowały, bo są naprawde pyszne. Z góry dziekuje za propozycje :)

  • Re: Tego o brzoskwiniach nie wiedziałaś

    Mam 4 dychy na karku i morele uważałem za morele a to sie okazało ze to brzoskwinie

  • Re: Brzoskwinie

    Witam, ja proponuję zrobić brzoskwinie w syropie; będą takie, jak z puszki, w sklepie, potem możesz użyć do deserów, ciast czy do czego tam chcesz. Brzoskwinie sparzyć, aby zdjąć skórkę, przekroić na pół, usunąć pestki. Poukładać w słoikach, najlepiej półlitrowych. Zasypać cukrem (ja sypię tyle, żeby wypełnić luki w słoiku). Zalać wrzątkiem, zakręcić słoiki i potrząsać, żeby cukier się rozpuścił

  • Re: Brzoskwinie

    Ja bym je spażyła żeby skórka zeszła , wypestkowała i do gara na dżemik, a ponieważ brzoskwinie są idealne do mięs i serów pokombinowałabym z chili, imbirem i papryką,- chutney to chyba tak się nazywa popularne w kuchni hinduskiej ja kupuję to w sklepie ale pewnie jak się zrobi samemu to smaczniejsze pozdrawiam

  • Re: Brzoskwinie w leciutkiej tarcie

    Kiepski przepis. 1. zdecydowanie lepszym wypełnieniem tart jest tzw. krem pattissiere, którego się nie zapieka. 2. brzoskwiń z puszki nigdy się nie piecze.