• Informacje na temat:

    brukselki

Artykuły na temat: brukselki
  • Zapiekanka z brukselką

    ...położyć purée ziemniaczane, na to sos  mięsny, a na wierzchu przekrojone na pół brukselki.  Posypać serem, zapiekać  30 minut w temp. 180°C.

  • Duszona brukselka z pomidorami

    Zielono-czerwone połączenie brukselki i pomidorów bardzo dobrze się prezentuje i może być doskonałym dodatkiem do dań na ciepło.

  • Brukselka pod pierzynką

    Z mięsa mielonego możesz zrobić klopsy. Podsmaż je na oliwie, dodaj pomidory, podduś, przełóż do formy, dodaj brukselki i sos.

  • ...ziemniaki umyj i ponakłuwaj. Piecz je godzinę, aż będą miękkie. Usmaż plastry bekonu i odsącz je. Do pozostałego na patelni tłuszczyku dodaj rodzynki i pokrojone na ćwiartki brukselki. Smaż je na małym(...) pieprzem. Zapiekaj pół godziny w 180°C. Co o przyrządzaniu brukselki wiedzieć warto? W trakcie gotowania warzywo to wydziela bardzo ostry i, niestety, mało przyjemny zapach. Na szczęście jest na to sposób...

  • .... Smakowita zapiekanka Składniki: ● 500 g brukselki ● 200 g sera typu rokpol ● 150 ml śmietany 30% ● łyżeczka cukru ● olej ● sól ● pieprz(...) brukselki, warto choć od czasu do czasu ją spożywać. Jest niskokaloryczna, bogata w błonnik i białko, witaminy A, C oraz K i kwas foliowy. Aby się cieszyć jej najlepszym smakiem, należy kupować...

  • Wielka księga smaków: Brukselka

    ...i ponakłuwaj. Piecz je godzinę, aż będą miękkie. Usmaż plastry bekonu i odsącz je. Do pozostałego na patelni tłuszczyku dodaj rodzynki i pokrojone na ćwiartki brukselki. Smaż je na małym ogniu, aż(...) godziny w 180°C. Co o przyrządzaniu brukselki wiedzieć warto? W trakcie gotowania warzywo to wydziela bardzo ostry i, niestety, mało przyjemny zapach. Na szczęście jest na to sposób. Wystarczy do...

  • Gęsie udka z brukselką i ziemniakami

    Przygotowanie: Udka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy pieprzem, solą i majerankiem.Przekładamy do brytfanny, podlewamy bulionem, dodajemy cebulę pokrojoną w ćwiartki i pieczemy w 200ºC ok. 90 minut. Co jakiś czas polewamy wytworzonym podczas pieczenia sosem.  Ziemniaki i przekrojone na pół brukselki gotujemy w osobnych garnkach w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy...

  • Brukselka z boczkiem

    Prosta i smaczna potrawa.

  • Kurczak z sosem cebulowym i brukselką

    ...smażenia Brukselka: 4 garści brukselki 2 ząbki czosnku łyżka kaparów 2 filety anchois sok z pomarańczy skórka z pomarańczy 2 łyżki miodu lipowego pieprz mielony Kurczaka pokrój na...

  • Gulasz z brukselką

    Brukselka pojawia się w sklepach tuż po pierwszych przymrozkach.

Zdjęcia na temat: brukselki
Wideo na temat: brukselki
Dyskusje na temat: brukselki
  • Re: Niedoczynność tarczycy- powinnam się bać?

    Ja od ponad 20 lat mam niedoczynność tarczycy, guzki zanikajace już teraz, Hasshimoto, tsh mam w normie, tarczyca "uspokojona" biorę Euthyrox.Specjalnej diety nie trzymam,wystrzegam się brukselki a ograniczam kalafior.Objadać się nie należy bo jest zły metabolizm, ja na dodatek nie mam woreczka żółciowego wiec żółci mam tyle co w przewodach żółciowych, żółć pomaga w trawieniu.Nie trzeba się bać.U

  • Re: Zapiekanka z boczkiem, serem i brukselką

    Ok ale proszę opcję bez brukselki. 23.21 i zgłodniałem.

  • Re: Facet mnie zdradza - pomysły na zemstę

    Masz fajne podejście do tego tematu mimo że jak piszesz to boli. Jak na razie proponuję posiłki złożone z bigosu, kapusty, brukselki lub fasoli- wszystko w dużych ilościach :))) no bo przecież mężczyna potrzebuje dużo i dobrze zjeść prawda? A co będzie później- nie twój lecz jego problem hahaha Trzymam kciuki za Ciebie

  • Re: Placki z brukselką  i żółtym serem

    A JEDLIŚCIE GOŁĄBKI Z BRUKSELKI ???? NALLEPSZE ,TYLKO DUZO NICI WYCHODZI DO WIĄZANIA,A SOS Z POPAKOWANIA PO MARGARYNIE !

  •  Re:  Gorzka brukselka

    brukselkę ugotować -dodać sól i cukier ,wdrugim garnku zrobić zasmażkę ,zalać wodą z brukselki,przyprawić solą jeśli brakuje i gałką muszkatałową sos połączyć z brukselką-smacznego

  • Re: Jajecznica z brukselką

    Nastepny matołek, który ni potrafi czytać ze zrozumieniem... Brukselkę najpierw należy ugotować,pokroić - a potem ją tylko krótko smażymy z jajkami... Ten proces niczego złego nie uwolni z brukselki...

  •  Gorzka brukselka

    Witam! Zawsze mam problem z gotowaniem brukselki. Po wyjęciu z wody okazuje się, że ma niezbyt dobry, gorzki smak. Kiedy już ostygnie to już w ogóle nie da się jej zjeść ze smakiem. Czy macie jakieś sposoby aby pozbyć się tej goryczy? Czekam na rady i propozycje ;-)

  • Re: Pakieciki rybno-ryżowe

    uba. A z brukselki

  •  Re:  nigdy tego nie zjem!!!!!!

    nigdy nie zjem brukselki!!! fuuuuuuuuuuj