• Informacje na temat:

    brukselka z pomidorami

Artykuły na temat: brukselka z pomidorami
  • Duszona brukselka z pomidorami

    Zielono-czerwone połączenie brukselki i pomidorów bardzo dobrze się prezentuje i może być doskonałym dodatkiem do dań na ciepło.

  • Brukselka pod pierzynką

    Przygotowanie: Brukselkę obgotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Cebulę obrać, posiekać. Podsmażyć na oliwie. Dodać mięso, podsmażyć, zalać pomidorami wraz z zalewą, doprawić na ostro. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, obsypać bułką. Rozłożyć mięso, połowę sera, brukselki. Zalać jajkami rozkłóconymi ze śmietaną, resztą sera, solą, pieprzem i muszkatem. Zapiekać 40 min w 180ºC. Zobacz...

  • Zapiekanka z brukselką

    Zamiast pomidorów z puszki oczywiście można użyć świeżych, ale wtedy koniecznie należy je sparzyć i obrać ze skórki

  • Intensywnie zielone brokuły czy brukselka, mocno pomarańczowa marchewka, żywo czerwone pomidory... Twoje warzywa też mogą być piękne jak...

  • Mała główka, a ileż smaku!

    Brukselka nie musi być gorzka i brunatnozielona po ugotowaniu. Zobacz, jak łatwo ją przyrządzić i jaka może być smaczna.

  • Zimowe sałatki

    Brukselka, papryka, bakłażan albo śledź?

  • Maliny, wiśnie, jagody, truskawki, przechowuj z szypułkami i nie umyte w lodówce. Napoczęty arbuz też dłużej przetrwa w lodówce. Brukselka,...

  • Mój urodzinowy obiad w 2* Michelin, w Zamku Cordeillan-Bages 2

    Nasz deser: ciasto orzechowe, mus z mango, purée z dyni, bita smietana kasztanowa. A na zdjeciu tytulowym nasze danie glowne: jagniecina z suszonymi pomidorami...

  • Zabójcy witamin

    ...soki owocowe i warzywne lub napary owocowe. Herbatę i kawę pij między posiłkami, parz je krótko, około 3 minut. Brokuł Brokuły, brukselka, kalafior i kapusta to bogate źródło goitrogenów(...), papryka, brukselka, brokuł). Świeże ogórki najlepiej zjeść osobno jako mizerię, a do wielowarzywnych surówek dodawać ogórki konserwowe lub kwaszone. Zobacz także...

  • Więcej warzyw i owoców to aż pięć nowych korzyści dla zdrowia!

    .... Najbardziej antynowotworowe są: brokuły (i ich kiełki), brukselka, czerwona cebula, biała kapusta, żółta papryka. Ulepszasz skład swojej mikroflory w jelitach Naukowcy zaobserwowali, że wiele warzyw...