• Informacje na temat:

    bob z dodatkami

Artykuły na temat: bob z dodatkami
  • Pasta z bobu

    Przygotowanie: Szalotki i czosnek obierz i drobno pokrój. Bób ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odstaw do wystudzenia i obierz ze skórki. Wszystkie...

  • Ziarna bobu

    ..., starszy wymaga nieco więcej czasu - nawet do pół godziny. Bób solimy pod koniec gotowania. Do garnka z gotującym się bobem dodaj parę gałązek kopru - wzmocni to nieco smak bobu i zmniejszy jego...

  • Pasta z bobu

    Idealna na śniadanie!

  • Bób wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj dokładnie tyle czasu, ile potrzeba, aby jego smak i konsystencja odpowiadała Ci najbardziej. Bób gotowany krótko,...

  • Można serwować go na grzankach, jako gorący dodatek do dań rybnych oraz mięsnych albo zmiksować i podawać w postaci zielonego, wyśmienitego piure. W kuchni bób to prawdziwy król, który pamięta najstarsze cywilizacje świata. Zanim jednak zaczniesz się nim objadać, bo bobowi trudno się oprzeć, pamiętaj, że spożywany w nadmiarze jest...

  • KOTLETY Z CIECIERZYCY I BOBU

    Są idealne jako dodatek do obiadu, bądź samodzielnie. Na lunch, czy kolację. Do pracy, czy na piknik!

  • WARZYWNE SAJGONKI Z SEZAMEM I PASTĄ Z BOBU

    Świeże warzywa w formie lekkich sajgonek i pasta z pysznego bobu :)

  • Sezon na bób

    ...i sałatki na ciepło. Innym szybkim daniem, podawanym na gorąco, jest risotto z bobem. Ryż ugotuj w wywarze, a gdy zmięknie, dodaj do niego łuskany bób, pokrojoną w krążki podsmażoną czerwoną cebulę...

  • Cała prawda o bobie

    Bób jest z nami od początku. Jego ziarna znajdowano w wykopaliskach Troi, epoki brązu i średniowiecza. Był niezastąpionym pokarmem biedaków – pożywnym i tanim, a łatwym do przechowywania. Może dlatego, a także z powodu swego niezbyt wyszukanego smaku i powodowania wzdęć uważany był i jest za warzywo dla mało wyrafinowanych smakoszy.

  • Kurczak po kijowsku

    Kurczak po kijowsku z afrykańskimi dodatkami.

Wideo na temat: bob z dodatkami
  • Zmysłowe smaki: Tarta z bobem

    Trwa krótki sezon na bób - korzystajmy więc z niego, póki na to czas! Ta pyszna roślina strączkowa jest nie tylko sycąca, ale i zdrowa: dostarcza organizmowi białka, błonnika, soli mineralnych i witamin. My proponujemy Wam bób jako główny składnik pysznej, wytrawnej tarty, z dodatkiem sera feta - idealnej na lekki obiad w te upalne dni. Koniecznie wypróbujcie nasz przepis! Tarta z bobem