• Informacje na temat:

    białe szparagi przechowywanie

Artykuły na temat: białe szparagi przechowywanie
  • Sezon na szparagi

    ...​Sezon na szparagi w tym roku zaczął się wcześniej niż zwykle. Już możemy cieszyć nimi nasze podniebienie. Bo szparagi są pyszne i mają dużo walorów zdrowotnych.

  • ..., związane w pęczek, główek nie zanurza się w wodzie. Białe i fioletowe 10-15 min, zielone krócej, 5-7 min. Najlepiej kontrolować miękkość widelcem. Szparagi możemy też przyrządzić na parze, grillować(...)Sezon na szparagi w tym roku zaczął się wcześniej niż zwykle. Już możemy cieszyć nimi nasze podniebienie. Bo szparagi są pyszne i mają dużo walorów zdrowotnych. Zawierają sporo białka, witamin...

  • Zielone są jak zapowiedź wiosny, białe w zupie kremie będą idealne przed latem, zaś najrzadsze fioletowe – lekko słodkie i orzechowe –...

  • ...rodzaje kapusty, brokuły, kalafior, kalarepa) – 5 minut w odkrytym garnku, aby ulotnił się przykry zapach siarki, a następnie pod przykrywką. Do wody, w której gotujemy kalafior i szparagi, wlejmy mleka...

  • Katarzyna Bosacka: Pędy wiosny

    ...„Zrób to, zanim ugotują się szparagi”, mawiał cesarz Oktawian August. Racja. Te zmysłowe warzywa najlepiej smakować w parze gotowane na parze.

  • Mleko w kuchni

    ...dni przed pieczeniem zalejemy ją roztrzepanym kwaśnym mlekiem. 16. Smażona ryba będzie smaczniejsza, jeśli wcześniej zamoczymy ją w mleku i obtoczymy w mące. 17. Kalafiory będą białe i nie będą(...). 19. Jeżeli kalafiory, brokuły, szparagi, kapustę, brukselkę i brukiew gotować będziemy z dodatkiem mleka, uzyskamy lepszy smak i unikniemy nadmiernych strat witaminy C (mleko chroni ją przed...

  • By nie traciły witamin

    ..., kalafior, kalarepa) - 5 minut w odkrytym garnku, aby ulotnił się przykry zapach siarki, a następnie pod przykrywką. Do wody, w której gotujemy kalafior i szparagi, wlejmy mleka - będą miały ładniejszy...

  • Zdrowotny hit! Zielone kuracje

    ...jogurtowego dostarczą ci mnóstwa witamin i minerałów. Warto je jeść właśnie teraz, gdy są młode, bo dorosłe rośliny stają się łykowate. Szparagi zielone i białe. Glutation, związek organiczny, który zawierają szparagi, wspomaga wątrobę w wydalaniu toksyn i zapobiega rozwojowi komórek nowotworowych. Młode szparagi najlepiej smakują bez dodatków, gotowane na parze, skropione odrobiną oliwy. Odtruwające...