• Informacje na temat:

    bakłażan po chinsku

Artykuły na temat: bakłażan po chinsku
  • Cielecina faszerowana i borowiki oraz Menu na nadchodzacy tydzien.

    Pokusilam sie dzisiaj obiadowa pora na nowy przepis. Te poduszeczki z cieleciny nosza we Francji nazwe - Paupiettes. Zazwyczaj u rzeznika sa juz gotowe...

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ...i owoców, bo nagle okazało się, że dzięki reformie prof. Balcerowicza, nasze sklepy powoli zapełniały się różnymi towarami. Kto w PRL-u słyszał o bakłażanie, topinamburze, dyni piżmowej czy tak dziś...

  • Bułgaria. W krainie róż i złotego piasku

    ...nadziewanych serem, mięsem czy szpinakiem, faszerowanych bakłażanów, papryk. Z lokalnych produktów bułgarscy kucharze wyczarowują zupy, gulasze, zapiekanki. W Bułgarii świetnie prosperują farmy...

  • Z różnych świata stron

    ...pokroić. Mięso wyjąć, pokroić w plastry, obłożyć warzywami, podawać. Francuskie żeberka Składniki na 4-5 porcji:   1,2 kg żeberek, 1 cukinia, 2 różnokolorowe papryki, 1 bakłażan, 5-6 małych cebulek(...) i bakłażana w półplasterki, pomidory na cząstki, paprykę w kostkę. W brytfannie na oliwie szybko obsmażyć pokrojone warzywa. Doprawić ziołami prowansalskimi solą i pieprzem. Na jarzynce ułożyć...

  • Szybki zimowy obiad

    ...czerwona i żółta, mała cukinia, ½ bakłażana, ¾ szklanki pomidorów z puszki krojonych lub 3-4 świeże, 20 dag kaszy kuskus, 1-2 łyżki masła, sól, pieprz, olej do smażenia, zioła do dekoracji. Mięso...

  • Licz z nami kalorie

    ...kukurydziane - 363 kcal; płatki owsiane - 366 kcal; musli z suszonymi owocami - 325 kcal; płatki pszenne - 351 kcal Warzywa świeże Wartości podane dla 100 g produktu Bakłażan - 21 kcal; brokuły...

  • Jaki jest smak wakacji?

    .... Potem lutenicę w Bułgarii, to jest coś takiego jak ajwar w Chorwacji czy Serbii - pasta z pieczonych papryk z dodatkiem bakłażanów, którą wyjadałem ze słoika, bo tak mi smakowała. Pamiętam kebaby...

  • Oto Barcelona...

    ...sprowadzili do Katalonii bakłażany, szpinak i szafran. Dzięki nim do jadłospisu katalońskiego wszedł na stałe sos samfaina, sporządzany z bakłażanów, cukinii, papryki i pomidorów smażonych na oliwie...