• Informacje na temat:

    bagietka z jajkami

Artykuły na temat: bagietka z jajkami
  • Ciepła kanapka z sadzonym jajkiem

    1. Kotlety rozbić tłuczkiem, tak aby były wielkości kromek chleba. Olej rozgrzać na patelni, smażyć mięso z obu stron, po 4 minuty z każdej. Doprawić solą...

  • Jajka pieczone w szpinaku

    Zamiast tradycyjnej jajecznicy, wypróbuj nasz przepis.

  • Jajka po benedyktyńsku

    Składniki: 1 jajko w koszulce Bagietka 2 kawałki boczku 100 g szpinaku 100 g pora 100 g masła 30 ml oliwy Sól morska Czarny pieprz Jak...

  • Jajko i spółka

    ...krążkami kopru, osuszoną cebulą i oliwkami. Polej carpaccio dressingiem. Sałata cezar na listkach brukselki z jajkami przepiórczymi Sałatka Cezar razem z delikatnymi przepiórczymi jajkami będzie...

  • Pulpety z czosnkiem niedźwiedzim

    Przygotowanie: Umyj listki czosnku niedźwiedziego. Trzy z nich zblenduj z jajkami i posiekaną cebulą. Dodaj mięso mielone. Wsyp dużą szczyptę soli, pieprzu,...

  • Po francusku, czyli z umiarem

    Mówisz Francja, myślisz moda i sery. Tak, Francuzki, mimo że jedzą żółte sery, bagietki z białej mąki oraz słodkie desery, są szczupłe. Gdzie tkwi sekret?

  • Historia pewnej bułki

    Jak to paryżanka, jest szczupła i elegancka. Idealna powinna mieć złotą, chrupiącą skórkę, a wnętrze sprężyste i miękkie. Spory, czy bagietka jest wynalazkiem Francuzów, czy ulepszoną przez nich wersją wiedeńskiej bułki, trwają. Ale nikt nie przeczy, że to smakowite pieczywo, które można jeść solo lub podawać w interesującym towarzystwie...

  • Zapiekanka z cukinią i bakłażanem

    Takie jajka można podawać na ciepłe śniadanie lub jako szybkie danie obiadowe. Zamiast cukinii i bakłażanów możesz dodać pieczarki, duszony szpinak albo gęsty sos pomidorowy.

  • Frittata

    Pomidory i jajka ponownie w śródziemnomorskim klimacie.

  • Pieczone klopsiki

    Przygotowanie: Bułki namocz w mleku. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojony w kostkę boczek i podsmaż. Dodaj posiekaną cebulę i przeciśnięty przez...