• Informacje na temat:

    bagietka

Artykuły na temat: bagietka
  • Nadziana bagietka

    Zawsze staram się, aby na imprezach dla znajomych zamiast przekąsek do podjadania w rodzaju chipsów czy paluszków znalazły się inne smakołyki, mojego wyrobu. I to nie tylko kanapki, koreczki czy sałatki, ale np. nadziewane bułki i bagietki.

  • Chrupiące bagietki z salami

    Szalotki pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać koncentrat  pomidorowy, przesmażyć. Wlać bulion, gotować 10 minut. Doprawić chili, pieprzem,...

  • Makrela pod beszamelem

    Podajmy z tostami lub bagietką.

  • Tosty i tościki

    ...tymianku i natychmiast podawaj. Czosnkowe tościki z bagietki Składniki: 1 bagietka, 2 szt. pomidorów, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka siekanej natki, 1 łyżka siekanej bazylii, sól, kilka listków bazylii do...

  • Jajka po benedyktyńsku

    Składniki: 1 jajko w koszulce Bagietka 2 kawałki boczku 100 g szpinaku 100 g pora 100 g masła 30 ml oliwy Sól morska Czarny pieprz Jak...

  • Historia pewnej bułki

    Jak to paryżanka, jest szczupła i elegancka. Idealna powinna mieć złotą, chrupiącą skórkę, a wnętrze sprężyste i miękkie. Spory, czy bagietka jest wynalazkiem Francuzów, czy ulepszoną przez nich wersją wiedeńskiej bułki, trwają. Ale nikt nie przeczy, że to smakowite pieczywo, które można jeść solo lub podawać w interesującym towarzystwie...

  • Łosoś po szwedzku

    To bardzo wytworne danie, więc możesz je z powodzeniem podać na wyjątkową kolację. Do łososia zaserwuj bagietkę i musujące wino.

  • Beret - tej jesieni postaw na francuski szyk

    Beret to, obok bagietki i bluzki w paski, jeden z francuskich symboli. Tej jesieni nie może go zabraknąć w naszych szafach i na głowach, bo stanowi najmodniejsze akcesorium sezonu.

  • Udziec jagnięcy z nadzieniem piernikowym

    Pieczona jagnięcina faszerowana piernikiem namoczonym w czerwonym winie, podana z kwaśną żurawiną i chrupiącymi orzechami jest wyśmienita. To bogate barokowe danie będzie gwiazdą na świątecznym stole. Podawaj je z kawałkiem bagietki i zieloną sałatą z lekkim dressingiem.

  • Po francusku, czyli z umiarem

    Mówisz Francja, myślisz moda i sery. Tak, Francuzki, mimo że jedzą żółte sery, bagietki z białej mąki oraz słodkie desery, są szczupłe. Gdzie tkwi sekret?

Wideo na temat: bagietka
  • Bagietka ze szparagami i szynką, otwarta kanapka z polędwiczką. Piotr Kucharski i jego kanapki

    - Chcę pokazać, jak można zrobić fajne kanapki, które też można przygotować na grillu - powiedział w kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski. Kucharz przygotował: bagietkę ze szparagami i szynką, tosty, otwartą kanapkę z polędwiczką, kofty z wieprzowiny oraz pity. (źródło: Dzień Dobry TVN/ x-news)

  • Domowe pieczywo i pasty Anny Starmach

    Anna Starmach przygotowała domowej roboty pieczywo: chleb pszenno-żytni, chleb ze słonecznikiem oraz chrupiące bagietki. Do wypieków zaproponowała trzy rodzaje past: groszkową, szpinakową i paprykową. TVN/z-news

Dyskusje na temat: bagietka
  • bagietka

    Czy mogłybyście podać przepis na rolade z bagietki bo niemoge jej znależć w takiej ilosci przepisów

  • Re: Chrupiące bagietki

    Przepis do dopy ! 2 lyzki cukru i soli kto to wymyslil niech palnie sobie ta bagietka w leb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Balamucic ludz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! buraczany leb

  • Re: bagietka

    |Uwielbiam ! Po prostu kocham te bagietki - robiłam wiele razy i bije rekordy popularności na imprezach :)

  • Re: Nadziana bagietka

    Przepis stary jak świat. Korzystam z niego już kupę lat, ale bagietka przyrządzona w ten sposób jest bardzo smaczna. Ogórek i bazylia nadają cały smak.

  • Re: bagietka

    Rolada z bagietki?? Szczerze mówiac to pierwsze słysze o takim przepisie,jak to dokładnie smakuje? Składniki brzmią bardzo obiecująco.

  • Re: Bagietka z kiełbasą i serem gruyere, czyli hot dog po francusku

    "Przygotowanie hot doga zaczynamy od przekrojenia bagietki na pół i rozcięcia jej wzdłuż." To ile z tego wyjdzie tych hot dogów ? Wg mnie - 4. Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-bagietka-z-kielbasa-i-serem-gruyere-czyli-hot-dog-po-francus,nId,2459528#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

  • Re: bagietka

    tego, że niekoniecznie musi to być bagietka. Może to być i normalna długa bułka typu wrocławska czy wyborowa. Wtedy poprostu wychodzą trochę większe kanapki i muszę dodać, że wygodniej się zawija

  • Re: Nadziana bagietka

    kurcze, żelatyna - fuuuuuuj

  • Re: bagietka

    "roladę" zawija się wzdłuż, to znaczy od dłuższego boku, smak będzie zależał od składników, które położymy na kanapce, tak jak już napisałam, dobór dodatków zależy od naszego smaku, wędliny, sery czy jaja na twardo, a równie dobrze może to być np. biały twarożek ze szczypiorkiem czy papryką lub na słodko z kakao lub cynamonem, naprawdę możliwości jest całe mnóstwo, nie należy tylko dodawać sałaty i świeżych pomodorów bo więdną i będzie nieapetcznie wyglądać

  • Re: Nadziana bagietka

    Wygląda ciekawie