• Informacje na temat:

    bagietka

Artykuły na temat: bagietka
  • Nadziana bagietka

    Zawsze staram się, aby na imprezach dla znajomych zamiast przekąsek do podjadania w rodzaju chipsów czy paluszków znalazły się inne smakołyki, mojego wyrobu. I to nie tylko kanapki, koreczki czy sałatki, ale np. nadziewane bułki i bagietki.

  • Chrupiące bagietki z salami

    Szalotki pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać koncentrat  pomidorowy, przesmażyć. Wlać bulion, gotować 10 minut. Doprawić chili, pieprzem,...

  • Makrela pod beszamelem

    Podajmy z tostami lub bagietką.

  • Tosty i tościki

    ...tymianku i natychmiast podawaj. Czosnkowe tościki z bagietki Składniki: 1 bagietka, 2 szt. pomidorów, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka siekanej natki, 1 łyżka siekanej bazylii, sól, kilka listków bazylii do...

  • Jajka po benedyktyńsku

    Składniki: 1 jajko w koszulce Bagietka 2 kawałki boczku 100 g szpinaku 100 g pora 100 g masła 30 ml oliwy Sól morska Czarny pieprz Jak...

  • Historia pewnej bułki

    Jak to paryżanka, jest szczupła i elegancka. Idealna powinna mieć złotą, chrupiącą skórkę, a wnętrze sprężyste i miękkie. Spory, czy bagietka jest wynalazkiem Francuzów, czy ulepszoną przez nich wersją wiedeńskiej bułki, trwają. Ale nikt nie przeczy, że to smakowite pieczywo, które można jeść solo lub podawać w interesującym towarzystwie...

  • Łosoś po szwedzku

    To bardzo wytworne danie, więc możesz je z powodzeniem podać na wyjątkową kolację. Do łososia zaserwuj bagietkę i musujące wino.

  • Beret - tej jesieni postaw na francuski szyk

    Beret to, obok bagietki i bluzki w paski, jeden z francuskich symboli. Tej jesieni nie może go zabraknąć w naszych szafach i na głowach, bo stanowi najmodniejsze akcesorium sezonu.

  • Udziec jagnięcy z nadzieniem piernikowym

    Pieczona jagnięcina faszerowana piernikiem namoczonym w czerwonym winie, podana z kwaśną żurawiną i chrupiącymi orzechami jest wyśmienita. To bogate barokowe danie będzie gwiazdą na świątecznym stole. Podawaj je z kawałkiem bagietki i zieloną sałatą z lekkim dressingiem.

  • Po francusku, czyli z umiarem

    Mówisz Francja, myślisz moda i sery. Tak, Francuzki, mimo że jedzą żółte sery, bagietki z białej mąki oraz słodkie desery, są szczupłe. Gdzie tkwi sekret?

Wideo na temat: bagietka
  • Bagietka ze szparagami i szynką, otwarta kanapka z polędwiczką. Piotr Kucharski i jego kanapki

    - Chcę pokazać, jak można zrobić fajne kanapki, które też można przygotować na grillu - powiedział w kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski. Kucharz przygotował: bagietkę ze szparagami i szynką, tosty, otwartą kanapkę z polędwiczką, kofty z wieprzowiny oraz pity. (źródło: Dzień Dobry TVN/ x-news)

  • Domowe pieczywo i pasty Anny Starmach

    Anna Starmach przygotowała domowej roboty pieczywo: chleb pszenno-żytni, chleb ze słonecznikiem oraz chrupiące bagietki. Do wypieków zaproponowała trzy rodzaje past: groszkową, szpinakową i paprykową. TVN/z-news

Dyskusje na temat: bagietka
  • bagietka

    Czy mogłybyście podać przepis na rolade z bagietki bo niemoge jej znależć w takiej ilosci przepisów

  • Re: Chrupiące bagietki

    Przepis do dopy ! 2 lyzki cukru i soli kto to wymyslil niech palnie sobie ta bagietka w leb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Balamucic ludz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! buraczany leb

  • Re: bagietka

    |Uwielbiam ! Po prostu kocham te bagietki - robiłam wiele razy i bije rekordy popularności na imprezach :)

  • Re: Nadziana bagietka

    Przepis stary jak świat. Korzystam z niego już kupę lat, ale bagietka przyrządzona w ten sposób jest bardzo smaczna. Ogórek i bazylia nadają cały smak.

  • Re: bagietka

    Rolada z bagietki?? Szczerze mówiac to pierwsze słysze o takim przepisie,jak to dokładnie smakuje? Składniki brzmią bardzo obiecująco.

  • Re: Bagietka z kiełbasą i serem gruyere, czyli hot dog po francusku

    "Przygotowanie hot doga zaczynamy od przekrojenia bagietki na pół i rozcięcia jej wzdłuż." To ile z tego wyjdzie tych hot dogów ? Wg mnie - 4. Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-bagietka-z-kielbasa-i-serem-gruyere-czyli-hot-dog-po-francus,nId,2459528#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

  • Re: bagietka

    tego, że niekoniecznie musi to być bagietka. Może to być i normalna długa bułka typu wrocławska czy wyborowa. Wtedy poprostu wychodzą trochę większe kanapki i muszę dodać, że wygodniej się zawija

  • Re: Nadziana bagietka

    kurcze, żelatyna - fuuuuuuj

  • Re: bagietka

    O już widze :) coś mi się z kompem porobiło :)

  • Re: Nadziana bagietka

    Wygląda ciekawie