• Informacje na temat:

    azjatycka sałatka z kurczaka

Artykuły na temat: azjatycka sałatka z kurczaka
  • WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w złocistym curry!

    Kuchnia azjatycka zachwyca nas bogactwem smaków i aromatów. Okazuje się jednak, że idealne wyważenie proporcji przypraw nie jest jednak takie łatwe. Teraz już nie musisz się tym martwić! Dzięki nowemu WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w złocistym curry każdego dnia możesz podać swoim bliskim doskonale doprawioną i soczystą pierś kurczaka w prawdziwie orientalnym stylu. Wystarczy...

  • Kurczak na wzmocnienie

    ...maku, łyżeczka przyprawy curry, łyżeczka tłuczonego kminku, sól, pieprz, cebula, 3 ząbki czosnku, 30 g imbiru, 60 ml oleju, 200 ml mleka kokosowego, limonka i cytryna. Przygotowanie: Kurczaka podziel na porcje. Papryczki chili posiekaj z orzechami i włóż do misy. l Dodaj mielony mak, curry, tłuczony kminek, sok z cytryny i sól. Dobrze wymieszaj i obtocz w tym kurczaka. Cebulę, czosnek drobno...

  • Tajski rosół Tom Kha Gai

    Umieść bulion, liście limonki, trawę cytrynową, cukier, imbir i pastę chili w małym garnku i doprowadź do wrzenia. Dodaj mleko kokosowe i ponownie zagotuj. Dodaj kurczaka i grzyby, po czym zagotuj na wolnym ogniu, a kiedy zacznie wrzeć, szybko dodaj sok z limonki i sos rybny, po czym zamieszaj. Papryczki chili włóż do zupy i podawaj ją, udekorowaną liśćmi kolendry. Ja podaję to danie z kleistym...

  • Tajskie zioła, chińskie wino, japońskie algi? Pasują nie tylko do dań azjatyckich. Do czego je dodać, by podkręcić smak? Podpowiada Filip Kosiń, szef kuchni warszawskiej restauracji Lokal 14.

  • 15 minut w kuchni

    ...składniki, które zachwycą Ciebie i Twoich bliskich. Czerpałem inspirację z kuchni całego świata, mając w pamięci smaki, które wszyscy wprost uwielbiamy. Bawiłem się klasycznymi przepisami na kurczaka...

  • ...je zalać wrzątkiem na 3-4 min, bez gotowania. Idealny do kurczaka, dań warzywnych, wszelkich sosów i azjatyckich zup. Pełnoziarnisty Zrobiony z mąki razowej z wysokiego przemiału, stąd zawiera...

  • Rodzaje makaronów. Jaki wybrać?

    ...i białymi sosami. Ryżowy Otrzymywany jest z mąki ryżowej, nie zawiera glutenu. W klasycznej postaci to cieniutkie nitki. Wystarczy je zalać wrzątkiem na 3-4 min, bez gotowania. Idealny do kurczaka, dań...

  • ...ciemnienie. Przyprawiaj nim więc dania tuż przed podaniem. Zupa azjatycka z kolendrą Na oliwie podsmaż kawałki piersi kurczaka. Zalej bulionem warzywnym,dodaj pokrojone jabłka, marchewkę i liść(...) w naczyniu żaroodpornym. Tak przygotowaną marynatą dokładnie natrzyj mięso i odstaw je na całą noc. Godzinę przed pieczeniem wyjmij kurczaka z lodówki. Piecz w 200º C przez 15 minut, po czym zmniejsz...

  • Kolendra

    ..., pamiętaj, że wysoka temperatura znacznie obniża walory smakowe tego zioła i powoduje jego ciemnienie. Przyprawiaj nim więc dania tuż przed podaniem. Zupa azjatycka Na oliwie podsmaż kawałki piersi kurczaka. Zalej bulionem warzywnym,dodaj pokrojone jabłka, marchewkę i liść laurowy. Gdy marchew zmięknie, dopraw 4 łyżeczkami curry, pieprzem i solą. Pogotuj 12 minut, a następnie dodaj pokrojoną...

  • Od zasmażki do fusion

    ...w Polsce od wieków. Tylko wcześniej nie było popytu. Może z powodu mało seksownych nazw: rokieta siewna i kozłek sałatka. Włoska zielenina wygrała nawet z królową końcówki lat 90. - kapustą pekińską(...) przestaje być pożądany. Nie cenimy już tak drobiu (a przecież lata 90. były erą kurczaka z rożna!). Na bankietach trudno grać do kotleta, raczej gra się do jarmużu. No i na wędlinkę już nam tak nie...