• Informacje na temat:

    aromatyczne ziola

Artykuły na temat: aromatyczne ziola
  • Aromatyczny krupnik

    Kasza dostarcza organizmowi paliwa na cały dzień. Zawiera dużo witamin z grupy B, kwasu foliowego i składników mineralnych.

  • Przetwory z ziołami to świetny dodatek do wielu dań. Pachnące gałązki wykorzystasz też jako przyprawy, kosmetyki i... dekoracje!

  • Zioła krojone na drewnianej desce łatwo tracą piękny aromat. Dzieje się tak, ponieważ pochłania go drewno. Aby temu zapobiec, przed siekaniem...

  • Zioła na talerzu

    Tej wiosny w każdej kuchni będzie naprawdę zielono i aromatyczne! A to wszystko za sprawą książki "Zioła na talerzu" w której 15 niezwykle popularnych i utalentowanych kucharzy, szefów kuchni oraz blogerów kulinarnych opowiada swoje pachnące historie o tym, jak zakochali się w aromacie i smaku świeżych ziół. W tym zbiorowym opracowaniu, m.in. Tomek Jakubiak porównuje tajską bazylię do relacji...

  • Aromatyczna zupa krem

    Borowiki, podgrzybki, kozaki i maślaki można mrozić na surowo (bez blanszowania).

  • Włoska aromatyczna sałatka

    Ta sałatka urozmaici każde danie!

  • Roztacza wokół siebie magiczną woń – to niezłe ziółko, którego moc znali już starożytni Grecy i Rzymianie. A dziś jest ceniony przez mistrzów kulinarnych na całym świecie.

  • Kropelki, nalewki, aromatyczna kąpiel...

    Zioła umilą czas spędzony w wannie i pomogą się w niej zrelaksować.

  • Aromatyczny smalec z fasoli

    Pyszne i zdrowe smarowidło do chleba.

  • Aromatyczny lek - lipa

    Kwitnąc, roztacza cudowny zapach. Warto wtedy skorzystać z tej darmowej apteki natury.

Wideo na temat: aromatyczne ziola
  • Krem z dyni i dynia faszerowana, jesienne przepisy Jana Kuronia

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Jan Kuroń przygotował aromatyczne jesienne dania z różnymi rodzajami dyni w roli głównej. Na stole pojawiły się: dynia faszerowana pęczakiem, wędlinami i ziołami, smażony sandacz na purée z dyni z czarnuszką i emulsją z natki pietruszki oraz krem z dyni i wędzonych śliwek podany z bekonowymi chipsami. (źródło: x-news/ Dzień Dobry TVN)