• Informacje na temat:

    anyz w kuchni

Artykuły na temat: anyz w kuchni
  • Kuchnia rozmaitości - baranina

    Dobrze przyrządzony udziec barani bywa poematem kulinarnym, którym warto podzielić się z najbliższymi.

  • Słodkie, korzenne, mocno pachnące. To jedna z głównych przypraw kuchni chińskiej i tajskiej oraz jeden ze składników przyprawy 5 smaków.

  • Jedzenie leczy, czyli apteka w twojej kuchni

    .... Napój można posłodzić miodem. W zdrowej kuchni nie może zabraknąć ziół. Czytaj więcej!

  • Jej delikatny, słodkawy smak świetnie komponuje się z różnymi składnikami. Dlatego dynia ma uniwersalne zastosowanie. Jest wykorzystana w kuchni na wiele...

  • Dietetyk: Jesienią zamiast po ciężkostrawne dania sięgnij po przyprawy

    Aura podpowiada nam, że jesienią należy zjeść coś solidnego. To powszechny błąd. "Zamiast ciężkostrawnej kuchni, lepiej sięgnąć po rozgrzewające przyprawy tj. jak imbir, cynamon, kardamon" - radzi dietetyk, Zuzanna Antecka.

  • ​Świąteczne rewolucje

    Szanują kulinarną tradycję, ale nie obawiają się jej zmieniać. Komu raz się to udało, ma apetyt na więcej. Jadwiga, Jolanta i Caroline Radziszewskie, właścicielki cukierni Batida, chcą oswoić nas z wyrafinowaną kuchnią francuską. Świąteczna unia smaków? W Boże Narodzenie wszystko wydaje się możliwe.

  • Naturalnie smaczne

    Łatwo polubić to miejsce. Wszystko jest tu tak, jak być powinno. Zabytkowe wnętrza zostały urządzone odnowionymi meblami z epoki. Park, choć uporządkowany, idealnie pasuje do krajobrazu. A kucharz, który doświadczenie zdobywał w Londynie i Tokio, zaskakuje gości finezyjnymi daniami z lokalnych produktów. Dla Czytelniczek TS Paweł Dołżonek, szef kuchni w hotelu-pałacu Ciekocinko, ułożył jesienne...

  • Zioła w kuchni stosowane były zawsze, ale tradycje kulinarne danego kraju czy narodu decydowały, jakie do czego dodawano.

  • Jego podłużne, wyraźnie kwaśne listki to zwykle baza doskonałej zupy. Ale to nie jedyne zastosowanie szczawiu w kuchni. Z powodzeniem możesz nim zastąpić też cytrynę albo ocet. 4 Trybula Ma...

  • Jak śliwka w sos

    ..., książkę "Nauka w kuchni i sztuka dobrego jedzenia" Pellegrina Artusiego (będzie wydana już niedługo). Co ciekawe, Artusi pisał o śliwkach z terenów dzisiejszej Bośni, a konkretnie o lokalnej odmianie(...) 2-3 godziny.  Z węgierek można też zrobić pikantny sos używany w kuchni azjatyckiej, szczególnie chińskiej. Sposób przygotowania jest prosty: wrzucam do garnka śliwki  bez pestek, cebulę, czosnek...