• Informacje na temat:

    5 przepisow na masla smakowe

Artykuły na temat: 5 przepisow na masla smakowe
  • ...widzialyscie mialysmy,  to jeszcze rosol warzywny z kostki i swieze z lodowki maslo.  G sama nie robi masla, kupuje), sol, pieprz, cebula. Przyznac trzeba, ze skladnikow nie  za wiele. Najpierw...

  • Przepis na życie

    Można piec chleb. Albo testować kuchnię molekularną. Szkolić się na kursach lub rywalizować w konkursach. Dziś gotowanie to nie obowiązek. To moda. Polki kochają jeść, jeszcze bardziej karmić. Na nowo odkrywamy stare przepisy albo eksperymentujemy z nowymi. Wolimy domową kolację z bliskimi niż wyjście do restauracji. - W gotowaniu, bardziej nawet niż w jedzeniu, chodzi o przyjaźń. Miłość. Sztukę. To jedyna przyjemność, która można mieć kilka razy dziennie - twierdzą Małgosia, Ola, Grażyna i...

  • Chryzor w kokosowym curry i mango kutcha

    ...programu MasterChef - znany szef kuchni John Torode i autor książek o jedzeniu Gregg Wallace - szykują kubki smakowe na nową serię najpopularniejszego programu kulinarnego w Wielkiej Brytanii...

  • Z tych samych warzyw... buraczane "millefeuilles"

    Z warzyw, ktore uzylam do zrobiena tarty tatin, wczoraj zrobilam inne danie, inna kolacje. Zainspirowalam sie kolejny raz przepisem Alain Passard z jego...

  • ​Kołduny tyszkiewiczowskie

    Szczególnie po świętach i wszelkiego rodzaju większych uroczystościach rodzinnych zdarza się, że mamy w lodówce większe ilości szynki, z którą nie ma co zrobić. Z odrobiną determinacji da się wyczarować z niej wspaniałą potrawę, która zachwyci domowników.

  • Oleje w naszej diecie

    Jakiego oleju używasz? To pozornie niewinne pytanie, na które jeszcze parę lat temu odpowiedzielibyśmy: „zwykłego”, dziś potrafi wywołać długą i burzliwą dyskusję. Podczas gdy jedni sięgają po oleje znanych marek, inni wolą znalezione w Internecie modne egzotyczne nowinki. Są i tacy, którzy niemal całkowicie rezygnują z tłuszczów w jadłospisie, obwiniając je o szereg chorób i nadwagę. Natomiast prawda tkwi jak zawsze gdzieś pośrodku. Dlaczego tłuszcze są istotną częścią diety? Czy roślinne są...

  • Sosy do jaj i mięs

    Dodają smaku, podkreślają aromat wędlin, pieczeni, ryb i gotowanych jaj. Sprawdź nasze propozycje na gęste sosy w sam raz do świątecznych dań.

  • Kuchnia Maroka

    Przepisy z ojczyzny kuskusu.

  • W obronie słodyczy

    ..., zapowiedź nadchodzących rozkoszy. Dobranie wina do tego deseru jest dość trudne, ponieważ szaleją w nim różne żywioły smakowe i zapachowe. Bezpiecznym wyborem będzie wino czerwone słodkie, na przykład...

  • Żeby jabłko było jabłkiem

    Malinówki, antonówki, kosztele – któż widział takie odmiany jabłek na straganach w minionym dziesięcioleciu? Tylko szczęśliwcy. Królują gatunki hybrydowe, pozbawione wyrazistego smaku, które najlepiej bojkotować.