Wszystko o pasztetach

Reklama

✓Świetną bazą do pasztetów są soczewica oraz cieciorka. Aby potrawy te nie były zbyt suche i twarde, dodaj do nich gotowane warzywa oraz ryż albo kaszę w proporcji: 1 szklanka ziaren i 1 szklanka ryżu.

✓Ponieważ jarzyny nie zawierają tej substancji klejącej, która jest w mięsie, wbij więcej jajek oraz wsyp trochę kaszy manny.

✓Warzywa odznaczają się neutralnym smakiem. Dlatego przyrządzane z nich potrawy albo farsze do naleśników i pierożków należy o wiele intensywniej przyprawiać, niż mięsne.

✓Smak i aromat pasztetów doskonale podkreślą imbir, gałka muszkatołowa, tymianek.

✓ Pasztety można zamrażać. Dlatego, jeśli przygotowałaś większą porcję, po prostu włóż go w foliową torebkę i... do zamrażarki. Jeśli lubisz te dania na ciepło, możesz zamrozić surową masę i upiec tuż przed podaniem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Porady

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Ogród, balkon czy taras to doskonałe miejsce do wypoczynku. Warto zagospodarować je tak, aby móc korzystać z nich z jak największą przyjemnością. Tworząc miejsce letniego wypoczynku, należy zadbać... więcej