Sycące dodatki najlepsze do gulaszu

Mięsno-warzywny gulasz możesz serwować ze świeżym chrupiącym pieczywem albo włożyć do niego składniki, które sprawią, ze danie z powodzeniem zastąpi cały obiad. Oto nasze sprawdzone pomysły.

Kasza. Sprawdzi się pęczak, gryczana, ale także np. bulgur. Aby urozmaicić jej smak, do ugotowanej już kaszy dodaj łyżeczkę drobno posiekanej paryczki chili oraz posiekane świeże zioła, np. oregano, lubczyk, majeranek czy tymianek.

Reklama

Strączki. Gulasz będzie świetnie smakował zarówno z czerwoną fasolą, jak i cieciorką albo soczewicą. Możesz wykorzystać strączki z puszki (wcześniej je opłucz ciepłą wodą i dobrze osącz).

Artykuł pochodzi z kategorii: Porady

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również