Sprawdzone sposoby na kotlety

Warto skorzystać z dobrych rad doświadczonych gospodyń domowych

✓ Kotlety możesz faszerować duszonymi grzybami, warzywami marynowanymi (np. ogórkami, suszonymi owocami lub innym rodzajem mięsa, a także pestkami słonecznika albo dyni.

✓ Smak panierki do kotletów możesz wzbogacić dodając do bułki tartej lub mąki przyprawy np. paprykę w proszku, czosnek granulowany, oregano.

Reklama

✓ Do panierowania mięsa zamiast mąki pszennej lub bułki tartej możesz użyć mielonych orzechów lub mąki gryczanej, jaglanej, ryżowej, kukurydzianej.

✓ Wypróbuj jako panierkę zamiast bułki tartej zmielone migdały lub płatki migdałowe, ziarno sezamowe, płatki owsiane lub pokruszone krakersy.

✓ Mięso można panierować ciastem naleśnikowym z dodatkiem zmielonej świeżej cebuli lub czosnku.

Artykuł pochodzi z kategorii: Porady

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Sypialnia to jedno z najważniejszych miejsc w domu, przestrzeń, która powinna być naszą oazą spokoju. Pragniemy nie tylko w niej odpoczywać, ale także spędzać czas z najbliższymi. Aby tak było,... więcej