Otwórz słoik bez trudu

Zbyt mocno zakręcone słoiki potrafią być prawdziwą kuchenną zmorą! Zamiast jednak mocować się z oporną zakrętką, lepiej zanurzyć cały słoik na kilka minut w gorącej wodzie. Po wyjęciu i osuszeniu nakrętka da się łatwo odkręcić.

Możesz także kilka razy uderzyć drewnianą łyżką w brzeg nakrętki albo kupić w sklepie z akcesoriami kuchennymi specjalny otwieracz do słoików. Wystarczy nałożyć go na nakrętkę, ścisnąć, lekko przekręcić i gotowe!

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Porady

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Uwaga na kleszcze

    Przenoszą bardzo poważne choroby, które mogą zagrozić zdrowiu i życiu Twojego pupila. Nie lekceważ więc sprawy i przygotuj się na sezon kleszczowy. więcej