Miejsce na zapasy i przetwory

Nie zawsze mamy możliwość wydzielenia choćby małego pomieszczenia na spiżarnię. Ale lubimy mieć schowane coś w zanadrzu. I nie musimy z tego rezygnować!

Reklama

Jeżeli w twojej kuchni nie da się wygospodarować dodatkowego miejsca na spiżarkę, przeznacz na nią jedną szafkę lub głęboką szufladę.

Zastanów się, co najchętniej lubicie jeść, a w razie potrzeby ugościsz tym niezapowiedzianych gości. Zrób listę i zapas tych kilku awaryjnych produktów.

Kuchenne przechowywanie

✣ W roli domowej spiżarki świetnie się sprawdzi wysoka szafka, w której zastosowane zostaną różne sposoby na przechowywanie, np. półki, wysuwane koszyki czy koszyki montowane na drzwiach. Bardzo praktyczne są systemy, tzw. cargo. Pozwalają wysunąć zawartość i wygodnie wyjąć potrzebny produkt.

✣ Do szuflad wstaw przezroczyste pojemniki, najlepiej, by ich góra również była przezroczysta. Wtedy bez trudu znajdziesz to, czego szukasz. A na dodatek zapobiega to pojawieniu się niechcianych gości, np. moli spożywczych.

Artykuł pochodzi z kategorii: Porady

Olivia
Więcej na temat:

Zobacz również

  • 4 naturalne sposoby na piękne zęby

    ​Już od dawna wiadomo,że sama pasta nie wystarczy,by mieć zdrowe i lśniące zęby. Dlatego warto regularnie fundować sobie również inne zabiegi pielęgnacyjne,które pomogą uporać się z najczęstszymi... więcej