Jak przechowywać kurki na zimę?

Kurki mrożone zachowają swój aromat, gdy przed zamrożeniem zostaną ugotowane. Istnieje też inny sposób ich przygotowania, który zagwarantuje Ci najlepszy efekt mrożenia.

Zdjęcie

Kurki można wykorzystać także zimą /123/RF PICSEL
Kurki można wykorzystać także zimą
/123/RF PICSEL

Oczyść i w razie potrzeby posiekaj kurki. Patelnię umieść na średnim ogniu i roztop na niej odrobinę masła. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć grzyby i od czasu do czasu mieszając, podsmaż je, aż puszczą soki, około 5-10 minut. 

Reklama

Wówczas zdejmij patelnię z ognia i pozostaw kurki na kilka minut do ostygnięcia. Następnie przełóż do torebek do mrożenia lub specjalnych pojemników i zamroź.

Artykuł pochodzi z kategorii: Porady

Na żywo

Zobacz również

  • Ogród, balkon czy taras to doskonałe miejsce do wypoczynku. Warto zagospodarować je tak, aby móc korzystać z nich z jak największą przyjemnością. Tworząc miejsce letniego wypoczynku, należy zadbać... więcej