Jak podawać pasztet?

Pasztety pieczone lub gotowane na parze są potrawami wykwintnymi i mogą być podawane na ciepło lub na zimno. Do pasztetów podawanych na zimno stosuje się sosy zimne, sałatki i pieczywo.

Reklama

Jeśli pasztet ma być podany jako przystawka na gorąco, piecze się go w formie wyłożonej kruchym ciastem, lub francuskim.

Jeśli chcesz podać pasztet w galarecie, wówczas pokrój go w plastry, ułóż na półmisku i zalej cienką warstwą galarety.

Podawaj z ostrym sosem. Na przyjęciach możesz serwować pasztet z innym mięsem lub sam – jako przekąskę przed głównym daniem gorącym.

Artykuł pochodzi z kategorii: Porady

Na żywo

Zobacz również

  • Demaskujemy sztuczki operatorów

    Firmy coraz ostrzej walczą o klientów kablówki, telefonów i internetu. Aby zdobyć ich jak najwięcej i zatrzymać, stosują różne triki – "przereklamowują” swoje usługi lub nie mówią wszystkiego... więcej